JŪRAS KOLAGĒNS - TAVS “BIOHACK” CEĻĀ UZ PERFEKTU IEDEGUMU

Ziemā un pavasarī mūsu āda ir pakļauta daudziem negatīviem faktoriem un var būt bāla un nogurusi. Šajā brīdī tā ir pilnīgi nesagatavota UV staru iedarbībai un tai ir nepieciešama papildu kopšana.

Sauļošanās, iespējams, ir viens no labākajiem veidiem, kā izcelt ādas un ķermeņa formas skaistumu. Lai iegūtu perfektu iedegumu, papildus tradicionālajiem ādas aizsarglīdzekļiem mums jābūt īpaši uzmanīgiem pret ādas dabiskajām vajadzībām un jāuztur tās mitrināšana ar savlaicīgu barības vielu piegādi.

Dabiskie ārējie apstākļi, piemēram, regulāra ultravioleto staru iedarbība, negatīvi ietekmē gan ādas struktūru, gan funkcijas. Ir svarīgi zināt, ka UV starojumu iedala trīs kategorijās atkarībā no viļņa garuma: UV-A (400-315 nm), UV-B (315-280 nm) un UV-C (<280 nm).

Ultravioletais starojums ir viens no visizplatītākajiem ārējiem faktoriem, kas bojā ādu un izraisa priekšlaicīgu novecošanos. Ilgstoša ultravioleto staru iedarbība no dabīgiem saules stariem vai mākslīgiem avotiem (solārijiem) ir galvenais cēlonis spēcīgai ādas dehidratācijai un novecošanai, ko raksturo grumbas, ādas raupjums,un nevienmērīga pigmentācija.

Tāpēc mums ir jāpalīdz ādai no iekšpuses, un pirmais palīgs šajā gadījumā ir jūras kolagēns, jo skaistums un jaunība ir vispirms - veselīga, gluda, mitrināta un elastīga āda.

Un tas viss ir pateicoties olbaltumvielai kolagēnam, kas ir jūsu ķermeņa saistaudu būvmateriāls. Kolagēna šķiedras veido spēcīgu iekšējo karkasu, kas neļauj ādai deformēties, bet šis karkass ir arī pietiekami elastīgs, lai palīdzētu ādai izstiepties bez bojājumiem un atgriezties sākotnējā stāvoklī bez grumbiņām. Jaunībā kolagēnu pietiekamā daudzumā ražo pats organisms. Tomēr ar vecumu (diemžēl jau pēc 20-25 gadiem) kolagēna ražošana samazinās, un tas izraisa ādas elastības samazināšanos - parādās grumbas, tā kļūst sausa un zaudē tvirtumu. Tomēr jūs varat saglabāt ādu veselīgu un novērst tās novecošanos, visu mūžu regulāri lietojot kolagēna uztura bagātinātājus.

Kāpēc jūras? - Hidrolizēts jūras kolagēns sastāv no zemas molekulmasas peptīdiem un ir visvieglāk sagremojamais un bioloģiski pieejamais uztura bagātinātājs, kas veiksmīgi uzsūcas un izplatās cilvēka organismā. Jūras kolagēna uztura bagātinātāju popularitātes pieaugums skaidrojams ar tā redzamo efektivitāti un manāmo cilvēka ādas stāvokļa uzlabošanos.

Turklāt jūs palīdzēsiet saglabāt ne tikai ādas izskatu, bet arī veselību, kas ir īpaši svarīgi vasaras sezonā, jo UV stari iznīcina kolagēnu. Daudzi pētījumi liecina, ka UV starojums ir galvenais ādas novecošanās redzamo pazīmju cēlonis, jo tieši UV stari, iedarbojoties uz ādu, aktivizē receptorus, kas ražo metaloproteināzi - enzīmu, kurš noārda kolagēnu. Tiklīdz atrodaties saulē, sākas neatgriezenisks kolagēna zuduma process, kas nozīmē elastības, blīvuma un ādas struktūras izmaiņu zudumu. Novecošanās pazīmes galvenokārt ir izmaiņas kolagēna šķiedru struktūrā - tā sauktā bazofīlā kolagēna deģenerācija.

Protams, UV stari ir galvenais, bet nebūt ne vienīgais faktors, kas izraisa ādas novecošanos. Jūra, peldbaseini, smiltis, karstums un sauss gaiss - tie visi ir nopietni jūsu ādas ienaidnieki. Tomēr ir izeja - savlaicīgs jūras kolagēna uzņemšanas kurss palīdzēs papildināt kolagēna daudzumu ādā un pasargās ādu no izžūšanas, vecuma plankumiem un vēl nopietnākām sekām, kas tai draud, pārmērīgas sauļošanās rezultātā.

Daudzi in vitro un in vivo pētījumi pierāda perorāli lietotu kolagēna peptīdu (KP) labvēlīgo ietekmi. Ir pierādīts, ka regulāra un pietiekama kolagēna lietošana pirms vasaras saulainā gadalaika un tā laikā mitrina, baro un sagatavo ādu UV staru iedarbībai. KP lietošana atbalsta cilvēka aizsardzību pret novecošanos, jo samazina kaitīgo transepidermālā ūdens zuduma ietekmi, kas izraisa jaunas grumbas, un sniedz papildu atbalstu starojošas ādas iegūšanai.

Turklāt kolagēna peptīdu efektivitāte ir pierādīta vairākos pētījumos, norādot uz CP spēju iedarboties uz fibroblastiem un aktivizēt kolagēna biosintēzi pat tad, ja āda ir pakļauta UV staru iedarbībai. Kolagēna peptīdi izraisa kolagēna šķiedru blīvuma palielināšanos, kas paplašina arī dermas diametru. Kolagēna peptīdu lietošana stimulē hialuronskābes endogēno sintēzi, kuras galvenā īpašība ir tās unikālā spēja aizturēt ūdeni. Hidrolizēta kolagēna uzņemšana stimulē fibroblastu proliferāciju un kustīgumu un aktivizē UV aizsardzību.

Kolagēna iekšķīga lietošana pārtikā aptur ūdens zudumu, kas raksturīgs saules apdegumu gadījumā, tādējādi saglabājot ādas mitrināšanu, elastību un ādas dabiskos aizsardzības mehānismus pret izžūšanu, apsārtumu un saules apdegumiem.

Regulāra 5 g kolagēna peptīdu dienā lietošana, sākot vismaz 6-12 nedēļas pirms plānotas ilgstošas UV staru iedarbības, veicinās ādas dabisko mitrināšanu un pozitīvi ietekmēs iedeguma izskatu. Viena no redzamākajām UV starojuma radītā ādas bojājuma pazīmēm ir hiperpigmentācija pēc sauļošanās un UV plankumi. Kolagēna peptīdu ietekmi uz hiperpigmentācijas plankumiem apstiprina pētījums, kurā 8 nedēļas pēc kolagēna peptīdu lietošanas uzsākšanas tika novērots redzams UV plankumu samazinājums, savukārt placebo grupā pigmentācijas plankumu izmaiņas netika novērotas.

Ir liela kļūda domāt, ka ārējie produkti, piemēram, krēmi un losjoni, ir vienīgais veids, kā pasargāt ādu no saules stariem, - tos noteikti nedrīkst ignorēt, taču daudz uzticamāk ir nodrošināt ādu ar iekšējiem resursiem, kas palīdzēs tai uzturēt pietiekamu mitrināšanas līmeni šūnu līmenī.

Nav arī iespējams atjaunot nepieciešamo kolagēna līmeni ķermeņa saistaudos, tā sakot, mājas apstākļos - ar kolagēnu bagātu pārtikas produktu, piemēram, želejas vai kaulu buljonu, ēšana, pat ja esat treknas gaļas ēdienu cienītājs, nav izeja - kolagēns no pārtikas ļoti slikti uzsūcas. Daudz ērtāk un efektīvāk ir izšķīdināt 5-10 gramus kolagēna jebkurā šķidrumā un vienā ēdienreizē atjaunot bioloģiski vispieejamākās kolagēna formas dienas devu, nekaitējot savai figūrai.

Lai jau šodien sāktu gatavoties vasaras sezonai, jums jau tagad jāsāk iekšēji lietot kolagēnu, kas palīdzēs jūsu ādai pielāgoties saules radītajam stresam, ar ko tā saskarsies turpmākajos mēnešos, un sākt ceļu uz veselību.

Neaizmirsīsim, ka aizsardzība nepieciešama ne tikai ādai, bet arī matiem, kas kļūst blāvi un sausi no saules un, jūras vai baseina ūdens iedarbības. Lai saglabātu matus veselus, tiem nepieciešams arī kolagēns, kas darbosies no iekšpuses uz āru, ļaujot matiem augt stiprākiem un mazāk trausliem, novēršot jau izaugušo matu šķipsnu sausumu un lūšanu.

Tātad, ko mēs šodien varam darīt sevis un sava ķermeņa labā? Kāds ir galvenais ieguldījums, ko mēs iesakām veikt šovasar? Ne krēmu un losjonu burciņu iegāde, ne arī nebeidzamas matu un nagu procedūras salonos, bet gan pastāvīga, tāpat kā sports, jūras kolagēna lietošana.

Tieši šis ilgtermiņa ieguldījums palīdzēs jums ne tikai izskatīties pievilcīgi, bet arī atjaunoties no iekšienes, atjaunot visas dzīvības atbalsta sistēmas. Sāciet vasaru ne tikai ar skaistumkopšanas procedūrām salonos, bet arī ar maģisko SPA visām ķermeņa šūnām - kolagēna resursu papildināšanu savā ķermenī.

Un neliels bonuss no mūsu redakcijas komandas: 9 vienkārši noteikumi, kas ļaus jums iegūt perfektu iedegumu.

  1. Sauļojieties no rīta vai vakarā. Vislabāk ir sauļoties no rīta pirms plkst. 11 vai pēc plkst. 16, kad saule nav tik spēcīga. Nav prātīgi pavadīt pārāk daudz laika sauļojoties stundās, kad saule ir visaktīvākā.
  2. 2. Lietojiet augstas kvalitātes saules aizsargkrēmu ar saules aizsardzības faktoru (SPF20 vai augstāku), kas piemērots jūsu ādai pret UVA, UVB un infrasarkanajiem stariem. Infrasarkanie stari bojā mūsu DNS un iznīcina kolagēnu, kas mūsu ādai ir ļoti nepieciešams, lai uzturētu mitruma līmeni.
  3. Sagatavojiet ādu saulei. Veiciet ādas pīlingu, lai atbrīvotos no atmirušajām ādas šūnām un netīrumiem. Tas ne tikai labvēlīgi iedarbojas uz ādu, bet arī palīdz iegūt labāku iedegumu.
  4. Nesteidzieties! Veselīga iedeguma atslēga ir pareizs sauļošanās temps. Melanīns, kas veidojas mūsu šūnās, palīdz aizsargāt mūs no saules. Taču tas veidojas lēni, tāpēc nevar mums palīdzēt, ja pēkšņi nolemsim sēdēt saulē 8 stundas pēc kārtas. Noslēpums ir ļaut ādai uzkrāt nepieciešamo melanīnu. Tas nozīmē ierobežot uzturēšanos saulē, īpaši vasaras pirmajās dienās vai vasaras atvaļinājuma laikā.
  5. Pavadot pietiekami ilgu laiku tiešos saules staros, uzvelciet apģērbu ar garām piedurknēm un cepuri, lai pasargātu ķermeni no pārmērīgas saules iedarbības.
  6. Nebaidieties no ēnas. Ir dabiski, ka vēlamies maksimāli izbaudīt saules starus, nevis palikt telpās. Vienkāršs risinājums ir patverties ēnā pēc tam, kad esat pavadījis pietiekami daudz laika saulē.
  7. Pēc sauļošanās mitriniet ādu. Uzklājiet pēc sauļošanās aizsargkrēmu vai mitrinošu līdzekli, lai nomierinātu ādu pēc uzturēšanās saulē. Ādas mitrināšana (ar kvalitatīvu līdzekli, kas nesatur nevajadzīgas smaržvielas un citas piedevas) pēc sauļošanās cita starpā nodrošinās ilgāku iedeguma noturību.
  8. Pirms sauļošanās sezonas nodrošiniet ādai pienācīgu mitrināšanu, regulāri lietojot Col Du Marine™ jūras kolagēnu vismaz 8 nedēļas pirms došanās atvaļinājumā.

← IEPRIEKŠĒJAIS RAKSTS